Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012. szeptember

ANNO: Kerítésépítés, 1976

 

capture-2.jpgGyülekezetünk készül egyházunk 100 éves évfordulójára.
    A készülődés alkalmat ad a múltra való visszatekintésre, valamint a jövőbe tekintésre is. Terveket szövünk, hogy mit, hogyan változtassunk vagy alakítsunk át az elkövetkező tíz vagy akár száz évre is. Ez történik most.
    Amikor a templom körüli kerítésről, illetve annak cseréjéről beszéltünk, visszagondoltam arra az időre, amikor az előző vaskerítés felállítását terveztük, valamint annak megvalósulására is, s melyet a presbiteri ülések jegyzőkönyvében meg is örökítettünk.
    1976. július 11-én, vasárnap délelőtt Szabó Géza lelkipásztor vezetésével gyűltünk össze presbiteri ülésen, ahol többek között megbeszélés folyt a templomkert gyülekezeti tagok közmunkájával történt rendbetételről, a templom köré készülő vaskerítésről s ezzel kapcsolatos szükséges közmunkáról.
    Azon a nyáron a presbitérium jóváhagyása után, elkezdődtek a munkálatok, mint ahogyan a jelenben is történik.
    1976. december 19-én tartott presbiteri ülésünkön Szabó Géza lelkipásztor a következőket adta elő:capture-8.jpg
    „ Beszámolt a templom körüli vaskerítés és kapuk, konyhakert és harangozólakás előtti betonoszlopos drótkerítés, valamint a mezőmegyeri imaház körüli vaskerítés készítéséről. A templom körüli vaskerítés és kapuk anyagát beszerezte, lakatos munkáit végezte Jenei Károly vállalati lakatos, egyháztag. A festést végezték, a szerelésben segédkeztek és a betonoszlopos kerítést készítették: Burunkai Antal, Szalay Tamás, Virág Gábor, Tóth Károly, R. Szabó Lajos,  Erdélyi Gáspár, Tóth Elemér, Szabó Béláné, Zsíros Andrásné, Krasznai Pálné gyülekezeti tagok, valamint a lelkipásztor és felesége. A felsoroltak közül különösképpen is sokat tevékenykedtek Szabó Géza lelkipásztor és felesége, valamint Burunkai Antal és Szalay Tamás presbiterek. A betonoszlopos kerítésre Várvölgyi Imre egyháztag, anyagot is adva, három vaskaput készített ingyen, adományképpen. A templom körüli vaskerítés és kapuk összes költsége: 11.000,- Ft.
    A mezőmegyeri imaház köré pedig Szabó Mihály presbiter vezetésével, sok áldozatával és munkájával, valamint az ottani hívek természetbeni adományával és közmunkájával készítettek téglalábazatos vaskerítést és kaput.
    A presbitérium örömmel veszi tudomásul lelkipásztornak a kerítések készítéséről szóló beszámolóját. Megköszöni Jenei Károlynak az anyag beszerzését és jó szakmunkáját, valamint a lelkipásztornak és feleségének, presbitereknek és gyülekezeti tagoknak nagy értékű áldozatos szeretetmunkáját.
(Jegyzőkönyv, 1976/15.szám)
 
Buzás László