Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bemutatkozás

eloviz-logo-fekete-feher.jpgA szél arra fúj, amerre akar; hallod zúgását, de nem tudod, honnan jön és hova megy: így van mindenki, aki Lélektől született.” Jn.3.8.
 
       Először látva a grafikát, hírlevelünk logóját, ez az Igevers jutott az eszembe. Egyfajta hitvallás is ez gyülekezetünk életére vonatkozóan.

      Hiszen az Egyház hajója a világ tengerén hányódva sokszor átéli, hogy a sós víz be-becsap és belülről korrodálja a fém elemeket. A szeretetlenség kikezdi a közösséget, a pártoskodás az egységet, vagy a tisztátalanság a szentséget, de a költő szava, miszerint „a víz az úr”, itt mégsem igaz, hiszen az egyház léte Istentől függ! Ő gondot visel róla és megtartja a legnagyobb viharokban is…

      Ebben a hajóban utazunk mindahányan, mindenkire bízatott valami. Sokaknak evezni kell, főleg ha gonosz áramlásokkal szemben kell legalább helyben tartani a hajót. Mindig vannak elesettek, akiket nekünk kell hordozni és adott a kormányos is, akinek a helyes irányba kell irányítani a hajót, mert ő felel érte. Az Egyház hajójának Isten országa felé kell igyekezni, nem elégedhet meg földi célokkal, bár kellenek állomások, ahonnan tovább lehet indulni sikerélményekkel feltöltekezve.

      De a sebesség, az a széltől függ! Nem véletlen, hogy a vitorla galamb alakú: a Szentlélek jelképe. Előrehaladásunkat alapvetően Isten határozza meg. Ha Ő végigsöpör egyházán, mint ahogy ezt már sokszor megtette az üldözések idején, a reformációban, vagy az ébredési mozgalmakban, akkor lesz látványos és hálaadásra indító előrehaladás. Ez a szent cél sok mindent elsöpör, a rossz irányban álló hajókat talán még fel is borítja és el is süllyeszti. A helyes irányban állót is kitisztítja. Így, ha valaki kérdi, mi újság a gyülekezetben, akkor azt szoktam mondani: végezzük a feladatainkat és várjuk az áldást.

Imádság: Mennyei Atyánk Jézus által! Áldunk és dicsőítünk az Egyház csodájáért! Bocsásd meg, ha képesek lennénk evezni, mégis tétlenkedünk; és szorgoskodunk, amikor várni kellene. Segíts, hogy a hajóban elfoglaljuk a nekünk rendelt helyet, és adj erőt és időt feladataink elvégzésére! Áldott Szentlélek, söpörj végig rajtunk! Tisztíts, röpíts, és Egyházunkat töltsd be! Jézus érdeméért.         Amen

  /Marti Miklós/