Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2007. augusztus - Kézműves hét gyermekeknek

2007.08.06

 KÉZMŰVES HÉT GYEREKEKNEK

 

KépEz év júliusának második hetében családi és baráti körben (akik gyülekezetünk tagjai), kézműves hetet szerveztünk az otthonunkban. Célunk a közösség építése volt, azon felül, hogy otthonos környezetben, a szabadban, friss levegőn tevékenykedjenek a gyerekek. Foglalkoztunk agyagozással, korongozással, fafaragással, nemezeléssel, szövéssel, fonással, gyöngyözéssel, mézeskalács-sütéssel, batikolással, virágkötéssel, festéssel, rajzolással; s az udvari fajátékok, a homokozó, a diófa is sokak örömévé vált. Jól érezte magát a legkisebb 1 éves és a legnagyobb 14 éves is, összesen 16 gyerek.

 

Gyönyörű munkák születtek. Élmény volt látni az alkotás örömét, s ahogyan a nagyok a kicsiknek segítettek vagy elkészítettek nekik valamit. A legkisebbek derűs és önfeledt játé-ka is elragadó volt. Az Édesanyák és Nagymamák a kerti konyhában naponta finomabb-nál finomabb ebédet és uzson-nát készítettek nekünk egészséges alapanyagokból, házias ízekkel. Minden nagyon finom volt, pl. a borsóleves és a „táskaleves”, a frissen sült kenyerek, a fánk, a palacsinta, a házi szörpök, a sok gyümölcs.

Sokak segítő munkája alakította úgy, hogy egy tartalmas és különleges hétben része-sülhettünk. Az utolsó napon a gyerekek „emlékkönyvet” készítettek a felnőtteknek, rajzzal és egy-egy gondolattal köszönve meg a segítségüket.

Látogatást tettünk „Fafaragó Ica néninél”, akitől a gyerekek sokat tanulhattak, de baleset miatt nem tudott velünk lenni a búcsúzáskor. Nagy örömet szereztünk neki és ő is nekünk. A záróesten a gyerekek kis műsort adtak, az Édesapák pedig bográcsban pörköltet főztek a közös vacsorához.

Jó szívvel és azzal a jó érzéssel váltunk el, hogy vasárnaponként újra találkozunk mindaddig, míg el nem telik egy év és folytathatjuk ott, ahol abbahagytuk. Bízunk benne, hogy Isten is örömét lelte bennünk és ad erőt jövőre megszervezni a második kézműves hetet.

Futóné Tóth Krisztina