Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2007. december - Baba-mama kör

2007.12.06

A BABA-MAMA KÖRRŐL

 

Kép Gyülekezetünkben fél éve működik a baba-mama kör Marti Márta tiszteletes asszony vezetésével. Hat anyuka és hat-tíz gyermek alkotja a lelkes csapatot. A gyerek-létszám függ az óvodai, iskolai elfoglaltságtól. Bár a meleg nyári napokon tartottuk meg induló, alakuló és ismerkedős első alkalmainkat, mindenki lelkesen jött, mert űrt tölt be az életünkben egy ilyen esemény.

   Nem csak kimozdulás, egy délelőtti program ez, hanem sokkal több. Az anyaság hétköznapi és egyedi témái, örömei, gondjai, lelki, szellemi és fizikai tapasztalásai, kihívásai mind felmerülnek, az ige fényében. Minden hónap első és harmadik szerdáján fél tízkor találkozunk. Mostanában a gyülekezeti teremben, jó melegben, de voltunk már a játszótéren és a templom hűvösében is. A hangulat, a légkör, a lelkipásztori szolgálat is mind nagyon barátságos, közvetlen és rugalmas. Amíg gyülekezünk, a gyerekek rögtön belevetik magukat a játékba, az anyukák beszélgetnek, hasznos tanácsokat kérnek egymástól, például az éppen adódó nevelési helyzetekre. Ha mindenki megérkezett, tiszteletes asszony felolvas egy bibliai részt, amiről pár magyarázó szót is mond. Ezután elindul egy közös beszélgetés a bibliai anyáról vagy gyermekről, elvonatkoztatva arra, hogyan építhetjük be az igeszakasz tanítását saját életünkbe. Beszélgettünk először gyerekekről, például Káinról, Ábelről, Noé gyermekeiről, Izsákról, majd feleségekről, például: Éváról, Sáráról, Lót feleségéről, Rebekáról. Mindegyikük történetéből tanítást, lelki táplálékot kapunk, ami otthon is velünk marad, továbbadjuk a családnak is. Mindeközben a gyerekek jót játszanak, fél szemünk mindig rajtuk.

   Jó érzéssel tölt el, hogy kapcsolatuk az anyukákon keresztül létrejön, talán barátságok is szövődnek majd, ahogy a szülők között is, és jövőbeli hittársaik lesznek egymásnak, még egy jó darabig biztosan a békéscsabai református gyülekezetben.

   Imával zárjuk a találkozást. A klub ugyanolyan rugalmasan oszlik fel, mint ahogy kezdődik, mindenki akkor indul haza, amikor már nagyon sietős: álmos a baba, ebédet kell főzni, de ez most így természetes.

   Minden kismamát és otthon lévő anyukát szeretettel várunk, hívogatunk.

Medvegy Anikó presbiter

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.