Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2007. október - Felújítási munkák

2007.10.06

 A NYÁRON ELVÉGZETT FELÚJÍTÁSI MUNKÁK GYÜLEKEZETÜNKBEN

KépBizonyára senkinek nem kerülte el a figyelmét, hogy a nyári hónapok során komoly felújítási munkák történtek gyülekezetünkben. Az alábbiakban egy rövid összefoglalást olvashatunk ezekről a munkákról.

A nyári hónapokban két nagyobb munkafolyamatot végeztünk el, ezúton is köszönjük az adakozók jókedvét, akik adományaikkal támogatták ezeket a munkákat.

Megtörtént a gyülekezeti terem részleges felújítása, ennek keretében a teljes elektromos vezetékrendszer cseréje, a gázkonvektorok és ezek vezetékeinek cseréje és az ehhez kapcsolódó kőműves munkák, valamint egy teljes belső festés. (Ahogyan majd az anyagi fedezet engedi, a továbbiakban folytatni szeretnénk a felújítást: tervben van a lámpatestek cseréje, az ablakok hőszigetelése és egyéb kisebb belső átalakítások.)

Elvégeztük az egyházfi-lakás esedékessé vált felújítását is: résvágásos falszigetelést, az ehhez kapcsolódó, előre nem látható, de igen komoly kőműves munkákat, a teljes elektromos hálózat cseréjét, három ajtó kicserélését, a fűtésrendszer tisztítását és átvizsgálását, hideg- és melegburkolatok készítését, szobafestést, mázolást.

Évente két alkalommal, tavasszal és ősszel a presbitérium tagjaival egy-egy szombati napot (ahogyan egyik presbitertársunk elnevezte: Kálvinista Szombatot) töltünk együtt a templom és templomkert körüli munkák elvégzésével. Idén az őszi közös munkálkodásunk szeptember 15-én volt, amikor védőfestékkel vontuk be az új udvari fajátékokat, lefestettük az újonnan elkészült hátsó bejárati kaput, az épület-felújítási munkák után romeltakarítást és tereprendezést végeztünk, az összegyűjtött hulladék faanyagot pedig tüzelőnek vágtuk fel. A jó hangulatú Kálvinista Szombatot a Tiszteletes Asszony által készített babgulyás közös elfogyasztásával zártuk.                                                            

                                                                                                                                         Balogh László

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.